ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πως να επιλέξετε συναγερμό;

Το σύστημα συναγερμού που θα μπορούσαμε να επιλέξουμε για το χώρο μας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Δύο από τους βασικότερους είναι:

Ο χώρος διαθέτει καλωδίωση για σύστημα συναγερμού. Αν ο χώρος σας διαθέτει καλωδίωση για σύστημα συναγερμού η επιλογή που έχετε είναι το ενσύρματο σύστημα.Οι παράμετροι που πρέπει να επιλέξετε για το ενσύρματο σύστημα συναγερμού είναι:

 

 1. Καταγραφή των αναγκών του χώρου για ασφάλεια.
 2. Επιλογή των υλικών (που θα αποτελέσουν το σύστημα συναγερμού).
 3. Επιλογή τύπου ειδοποίησης.

Ο χώρος δεν διαθέτει καλωδίωση για σύστημα συναγερμού. Αν ο χώρος σας δεν διαθέτει καλωδίωση για σύστημα συναγερμού θα πρέπει να επιλέξετε:

 1. Ενσύρματο σύστημα συναγερμού.
 2. Ασύρματο σύστημα συναγερμού.
 3. Συνδιασμός και των δύο.

Βασικές διαφορές σε ενσύρματο και ασύρματο σύστημα συναγερμού:
Βασική διαφορά για την επιλογή ενσύρματου και ασύρματου συστήματος είναι η οικονομική διαφορά μεταξύ των δύο. Το ενσύρματο είναι σαφώς οικονομικότερο από το ασύρματο σύστημα συναγερμού. Πλεονεκτήματα του ασύρματου συστήματος συναγερμού είναι η μη ύπαρξη καλωδίωσης στο χώρο σας και έτσι η αισθητική παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξουμε είναι τα σημεία του χώρου που είναι πιθανότερη η πρόσβαση για εισβολή.
Τα σημεία αυτά είναι:

 • Λαμβάνουμε υπ' όψιν μας τον όροφο που βρίσκεται ο χώρος που θέλουμε να προστατεύσουμε με το σύστημα συναγερμού, για παράδειγμα ο πρώτος και ο τελευταίος όροφος μιας πολυκατοικίας έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα από τους ενδιάμεσους ορόφους.
 • Κοιτάμε, εξωτερικά, τη φωτεινότητα το βράδυ.
 • Βεράντες που είναι εκτεθειμένες και έχουν πρόσβαση από άλλα μπαλκόνια ή διπλανές οικοδομές.
  Πόρτα εισόδου πολυκατοικίας.
 • Έτσι μπορούμε να δώσουμε περισσότερο βάρος ή να χρησιμοποιήσουμε επιπλέον κάλυψη, για παράδειγμα με ανιχνευτές κίνησης εξωτερικού χώρου ή με διπλές μαγνητικές επαφές (πατζούρια - τζάμια) ή και με μπάρες που δημιουργούν έναν νοητό φράχτη στον τοίχο που έχουμε τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες, έτσι δημιουργούμε έναν επιπλέον βαθμό ασφάλειας στα σημεία που χρειάζονται.

Το σύστημα συναγερμού το χρειαζόμαστε καθημερινά και τη μέρα καί τη νύχτα.

Βασική αρχή είναι να μην φορτώνουμε πολύ ένα σύστημα συναγερμού γιατί όσο πιο πολύπλοκο γίνεται τόσο λιγότερο χρησιμοποιείται από τον τελικό χρήστη σε καθημερινή βάση.

Καταγραφή των υλικών (που θα αποτελέσουν το σύστημα συναγερμού)

Αρχίζουμε την καταμέτρηση στην περιμετρική κάλυψη δηλαδή στις μαγνητικές επαφές. Ξεκινάμε από την πόρτα εισόδου, ασφαλείας ή απλή χρειάζεται μια μαγνητική επαφή.

Στη συνέχεια καταμετράμε όλα τα ανοίγματα περιμετρικά του χώρου και λαμβάνουμε υπ' όψιν ότι τα παράθυρα ή οι μπαλκονόπορτες που είναι δύο φύλα συρόμενα που κλείνουν στη μέση (διπλά ή επάλληλα) χρειάζονται δύο μαγνητικές επαφές για παράδειγμα η μπαλκονόπορτα του σαλονιού είναι σηνήθως διπλά που κλείνει στη μέση. Αν θέλουμε μεγαλύτερη ευελιξία και μεγαλύτερη ασφάλεια στο χώρο επιλέγουμε να κάνουμε διπλή κάλυψη, καλύπτουμε δηλαδή καί τα τζάμια και τα πατζούρια ή ρολά.

Παράδειγμα ενός σπιτιού 80 - 90 τμ νέας κατασκευής με 2 υπνοδωμάτια, κουζίνα, σαλόνι - τραπεζαρία ενοιαία:
Το παράθυρο της κουζίνας είναι διπλό επάλληλο, του σαλονιού διπλό που κλείνει στη μέση, στα υπνοδωμάτια μονή μπαλκονόπορτα με κλείσιμο στον τοίχο και φυσικά η πόρτα εισόδου. Όλα τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες διαθέτουν ρολό.
Χρειαζόμαστε:
1 μαγνητική επαφή για την πόρτα εισόδου
3 για το παράθυρο της κουζίνας.
3 για το σαλόνι (αν έχει μονό ρολό και 4 αν έχει διπλό ρολό)
4 για τα υπνοδωμάτια, 2 για κάθε δωμάτιο.
Σύνολο 11 μαγνητικές επαφές.

Ανιχνευτές κίνησης (RADAR)
Βασικά αν υπάρχει καλωδίωση μετράμε τα καλώδια (εύκαμτα μικρά λευκά καλώδια) που είναι στον τοίχο σε ύψος περίπου 2.10μ

Αν δεν υπάρχει καλωδίωση, χρησιμοποιούμε τουλάχιστον δυο ανιχνευτές κίνησης, στους χώρους που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να περάσει κάποιος. Οι χώροι αυτοί είναι διάδρομος δωματίων και σαλόνι - τραπεζαρία. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον δυο ανιχνευτές κίνησης.

Σειρήνα εσωτερική
Η σειρήνα εσωτερικού χώρου χρησιμοποιείται για να εμποδίσει την προσέγγιση της κεντρικής μονάδας από κάποιον εισβολέα.
Έτσι η σειρήνα τοποθετείται σε σημείο κοντά στην κεντρική μονάδα.

Σειρήνα Εξωτερική - αυτόνομη
Η σειρήνα εξωτερικού χώρου έχει δύο λειτουργίες. Η μια είναι για να ηχεί και να δίνει με αυτόν τον τρόπο ένδειξη με τον ήχο και την οπτική ένδειξη (φλάς) όταν το σύστημα είναι σε συναγερμό και γενικά να δίνει την ένδειξη πως υπάρχει στο χώρο σύστημα συναγερμού.


 • 24410 29536
 • 24410 42130

Newsletter